Menu

Image Map

niedziela, 20 września 2015

Roślinnie i bezglutenowo na O Kuchnia! Festiwalu - fotorelacja


Miksowanie, przyprawianie, ozdabianie i dłuugie rozmowy - tak w skrócie wyglądała nasza sobota. W ramach pierwszego festiwalu kulinarnego "O Kuchnia!", wspólnie z Olą z przegryzam.pl (ten duet staje się powoli klasyczny) prowadziłyśmy pokazy przyrządzania wegańskich i bezglutenowych past do chleba i słodyczy. Pokazy szybko przeobraziły się w małe warsztaty, publika dopisała (to mało powiedziane:)), a miksowali z nami widzowie w wieku od 2 do... 80 lat? Prawdziwie zachwyciła mnie kulinarna otwartość, zwłaszcza starszych ludzi, którzy z błyskiem w oku reagowali na wegańskie smaki. Kolejny raz gotowanie stało się pretekstem do nawiązania nowych znajomości, wymiany doświadczeń, uśmiechów i wszelkich dóbr niematerialnych. A ja kolejny raz przekonałam się, że nic tak nie motywuje do dalszego blogowania jak bezpośrednie spotkanie z człowiekiem, a nie z numerem IP. Zanim oddam w Wasze ręce fotorelację, chciałabym z całego serducha pozdrowić naszych małych pomocników Ninę i Piotrka - kręcenie trufli było naprawdę profesjonalne. Do zobaczenia! 

Podczas dwóch bloków warsztatów przygotowałyśmy:

1. Słodko-ostrą pastę fasolową z tego przepisu  - KLIK
2. Pastę słonecznikową a'la rybną 
3. Pastę groszkowo-kukurydzianą 
4. Nutellę roślinną z tego przepisu - KLIK
5. Trufle chałwowe - na blogu pojawią się jutro wieczorem
6. Pudding jaglany - lekka modyfikacja tego przepisu - KLIK
















2 komentarze:

  1. Ahh co to były za pokazy :) Dziękuję za wspólne przegryzanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja się spotkać i spróbować waszych pyszności! nic dodać, nic ująć - jesteście idealnie zgranym duetem bloggerek :)

    OdpowiedzUsuń