Menu

Image Map

niedziela, 31 maja 2015

Impresje majowe

Królewskie smaki i zapachy maja - bez, rabarbar, botwinka i truskawki
Ten wpis jest debiutantem cyklu, który co miesiąc będzie uchylał rąbka tajemnicy z tego, co działo się u mnie w danym miesiącu. Nawiązując do nazwy bloga, będę starała się żeby wpisy były lekkie, przyjemne dla oka i inspirujące Was do wszystkiego co dobre, smaczne i ciekawe. Tak więc, w maju lubię...


Pracę dla "Slowly Veggie!" - artykuł o wegańskim bistro Avocado, które kocham miłością bezwarunkową






Powstanie tegoż bloga, w czym palce maczało kilka wspaniałych osób





Zorganizowanie adopcji wspaniałego Vigo, wszystko dla rodziców, którzy mocno przeżywali stratę poprzedniego pupila



Odwiedziny, karmienie i pieszczoty z podopiecznymi gdyńskiego Ciapkowa podczas kolejnej edycji jedynego takiego wydarzenia w Polsce - WYTOPU, podczas którego wszystkie zwierzęta wychodzą z boksów na długie spacery z setkami wolontariuszy



Owsianki i jaglanki wszelakie - ulubiony początek co drugiego majowego śniadania




Intensywny i kolorowy weekend w Warszawie. Więcej w zakładce MIEJSCA... :)




Wolny Targ w Gdańsku i niesamowicie pyszne owoce suszone na słońcu, marynowane oliwki od Tapas Barcelona i pełnoziarnistą musztardę kcyńską





4 komentarze:

  1. bardzo się cieszę, że założyłaś tego bloga - cudowne zdjęcia, wspaniałe przepisy! z przyjemnością się tu zagląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dario, dziękuję bardzo za takie ciepłe słowa! :) w takim razie chyba jesteśmy na siebie skazane, bo już widzę, że znajdę u Ciebie mnóstwo inspiracji na pyszne śniadania :D

      Usuń
  2. O tak - maj był wyjątkowo łaskawy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i zakończony eksplozją hiszpańskich smaków, to chyba dobry znak na wakacje. :D

      Usuń